MAANDAG 23 APRIL: RONDLEIDING MJK-HOUDERS


Van 15:30 tot 16:15

De Werkers-AdriaanOp maandag 23 april om 15.30 uur geeft Suzanne Veldink, Hoofd Museale Zaken een levendige rondleiding over het werk Jan Giesen (1900-1983), Haagse kunstenaar bij uitstek en meester in de grafiek.

Start: 15.30 uur | Duur: ong. 45 minuten | Exclusief voor Museumjaarkaarthouders | Vol = vol. Aanmelden via: info@panorama-mesdag.nl. Vermeld duidelijk op welke datum u komt en met hoeveel personen.

Kijk voor meer informatie op: Tentoonstelling Jan Giesen: Werken aan Scheveningen (1920-1930)

Lees meer

In deze tentoonstelling staat Giesens kunst centraal uit de jaren 1920-1930, een periode waarin hij gefascineerd was door al het werk aan Scheveningen en Kijkduin. Zo verbeeldde hij de versterking van de zeewering van de Zuid-Hollandse kust, de aanleg van spoorlijnen en de uitbreiding van Kijkduin. Brute menselijke spierkracht wisselde hij af met verstilde natuurobservaties van bijvoorbeeld een bloeiende duindoorn.

Giesens focus lag niet op kleur maar op vorm. Uit de combinatie van sterke lijnen, grote vlakken, zwarte drukinkt en wit papier ontstonden zijn mooiste werken. Met zijn krachtige houtsneden groeide Giesen in dit decennium uit tot één van Nederlands beste grafici.