WE ARE PUBLIC


Van 10:00 tot 17:00

Wij openen onze deuren voor We Are Public leden. Bekijk de tentoonstelling Comfort Zone of laat je betoveren door het panorama. Of allebei natuurlijk!

Zonnen zonder schaamte

De jonge Litouwse kunstenaar Tadao Cern (afgekort voor Cerniauskas) gaat graag op zoek naar de ‘echte’ mens. Met zijn fotoserie Blow Job deed hij dit door mensen te fotograferen wanneer ze harde wind in het gezicht krijgen en voor Revealing the Truth vond hij mensen die precies op beroemde kunstwerken leken. Voor zijn fotoserie Comfort Zone fotografeerde hij zonnende mensen op de Baltische stranden. In de foto’s zijn mensen te zien die de schaamte voorbij zijn en eindelijk simpelweg genieten.

Naast de tentoonstelling van Tadao Cern kun je naast de vaste collectie uiteraard een bezoek brengen aan het unieke Panorama Mesdag, een cilindervormig schilderij van 14 meter hoog en met een omtrek van 120 meter. Het schilderij dat in 1881 geschilderd is door Hendrik Willem Mesdag, is een van de oudste 19e-eeuwse panorama’s in de wereld en geeft een uniek historisch beeld van Scheveningen uit de tijd van de panorama rage eind negentiende eeuw. In deze tijd van haarscherpe video en 3D cinema is het ondanks zijn leeftijd nog altijd een griezelig realistische en spectaculaire ervaring die je echt een keer meegemaakt moet hebben.

Ga naar We Are Public