WORKSHOP PORTRET


Van 16:30 tot 19:00

Antonia van Dalen_200x200Op zondag 7 oktober organiseert Panorama Mesdag een Workshop Portret. Na sluitingstijd werken we op zaal in volle rust en intieme aanwezigheid van Jan Giesens’ werk. Aanmelden via: info@panorama-mesdag.nl

Lees meer

Kijkend en schetsend zullen we gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen onderzoeken. Realistisch of met een hoge abstractie van de vaste lijn. U verlaat het museum met een zelfgemaakt miniatuurportretje. 

Andersom_vierkant 200x200Laat u inspireren door de schetsen en houtsneden uit onze tentoonstelling ‘Jan Giesen: Werken aan Scheveningen’. De werkers, Giesens’ kleine zelfportret (1923) en het miniatuurportret van zijn vrouw (1924) vormen het uitgangspunt. 

Vanuit een zoekend schetsen (in potlood of Siberisch krijt), observeren (met spiegels), naar een vaste lijn, destilleren we een ontwerp op kalkpapier voor een miniatuur grafische hoogdruk; we steken een stempel. In het atelier maken we met zwarte drukinkt een afdruk van het uitgestoken portretje.

Vesta Kroese, kunstenaar en museumdocent geeft de workshop. Van jongs af aan werkt zij met grafische technieken. Na de Royal College of Art in Londen en een Master in Architectuur op de TU Eindhoven, werkt zij nu afwisselend in Den Haag en Londen. Haar vrije werk bestaat uit context gevoelige installaties. Meer informatie: www.vestakroese.nl

Praktische informatie:

  • Data en tijd: zondag 7 oktober van 16.30 – 19.00 uur (na sluitingstijd)
  • Plaats: op zaal tussen de werken van Giesen en in het atelier bij Panorama Mesdag
  • Materiaal: potlood, Siberisch krijt op schetspapier, kalkpapier, drukinkt voor op papier en passe-partout karton
  • Techniek: schetsen en hoogdruk print
  • Kosten: 20,- inclusief entree
  • Aantal deelnemers: maximaal 12 personen en minimaal 10 deelnemers.
  • Aanmelden via: info@panorama-mesdag.nl (vermeld aantal personen, telefoonnummer en datum workshop)