BEZOEKERSAANTALLEN MOVING MESDAG OVERTREFFEN VERWACHTING

Moving Mesdag heeft in Amsterdam ruim 28.000 bezoekers getrokken. Het kunstwerk van Menno Otten, gebaseerd op het panorama geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, bleek zeer succesvol.

Moving Mesdag was in Amsterdam te zien tijdens Sail Amsterdam en daarna tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en Art Zuid op het Museumplein. De videokunstinstallatie was gratis te bezoeken voor het publiek.Moving Mesdag museumplein 200x200 JPG

Succesvolle samenwerking

De spectaculaire digitale versie van het Panorama Mesdag werd mogelijk door een bijzondere samenwerking tussen Menno Otten, Panorama Mesdag, Samsung Nederland en ConspiracySinc, op het vlak van kunst en technologische innovatie.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat zeeschilder Hendrik Willem Mesdag overleed. Moving Mesdag is één van de evenementen die tijdens het Mesdagjaar plaatsvindt.

Menno Otten digitaliseerde en bewerkte al eerder schilderijen van onder andere Johannes Vermeer. Deze waren te zien in Museum Het Prinsenhof in Delft. Menno Otten koos het Panorama Mesdag om te bewerken vanwege zijn fascinatie voor het lichtgebruik in Nederlandse meesterwerken. Panorama’s waren in de 19e eeuw een rage en werden gemaakt om rond te reizen. Precies 125 jaar geleden was het doek met het magische vergezicht op Scheveningen uit 1881, te zien in het panorama aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

Na het succes van Moving Mesdag in Amsterdam wordt onderzocht of er een nieuwe locatie gevonden kan worden binnen of buiten Nederland.
Panorama Mesdag beoogt met het project een zo breed mogelijk publiek te interesseren voor een bezoek aan het museum in Den Haag. De eerste positieve effecten zijn al zichtbaar.