DANK AAN RESIDENTIE SEINPOSTDUIN


De bewoners, beheerder en huismeester van de Residentie Seinpostduin speelden een belangrijke rol bij de totstandkoming van het grootste werk in de tentoonstelling Kidd & the City; Scheveningen Mesdag I. Als dank daarvoor waren ze op dinsdag 21 februari 2017 uitgenodigd bij Panorama Mesdag.

In het voorjaar van 1880 tekende Hendrik Willem Mesdag vanaf het Seinpostduin de contouren voor zijn Panorama. Nu, ruim 125 jaar later trotseerde Jeremy Kidd (Engeland, 1965), Brits-Amerikaanse kunstenaar, zijn hoogtevrees en klom het dak op van Seinpostduin Residentie, het hoogste punt van Scheveningen.

In navolging van Mesdag bestudeerde Kidd vanaf het dak de omgeving van het Seinpostduin en creëerde een grootse impressie van Scheveningen, 14 meter breed en 3 meter hoog: Scheveningen Mesdag I (2016). Deze prachtige fotocompositie is één van de werken uit de tentoonstelling die nu te zien is bij Panorama Mesdag: Kidd & The City, Urbanizing landscapes.

Aan het einde van de rondleiding overhandigt Martijn van Delft, waarnemend directeur, een zeefdruk van Scheveningen Mesdag I aan de heer van der Steen (huismeester) en de heer Sebok (beheerder). Beide heren en de bewoners zijn erg blij met deze gift en er werd direct druk besproken waar deze mooie zeefdruk komt te hangen.

Seinpost aanbieden 20170221 Seinpost 20170221