NEEM MIJ MEE!


BooQi_200x20024/07/18_In deze museumBooQi lees je het verhaal over de helden van TOEN en NU bij de totstandkoming van de Zuid Hollandse kustlijn. Zonder deze helden hadden Scheveningen en Kijkduin zich niet kunnen ontwikkelen tot de badplaatsen die wij nu – met de viering ‘Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag-Scheveningen’ in het zonnetje zetten.Lees meer

De helden van TOEN – negen portretten van ‘De werkers’ – zijn te zien in de tentoonstelling Jan Giesen: Werken aan Scheveningen (1920-1930) bij Panorama Mesdag. Deze mannen werkten in opdracht van Delfland aan de versterking van de zeewering in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. De zware arbeid is van hun gezicht af te lezen.

De helden van NU zorgen voor de veiligheid van onze kust. In dit filmpje ter gelegenheid van Feest aan Zee spreekt Jeroen Rietdijk van Hoogheemraadschap van Delfland Suzanne Veldink van Panorama Mesdag. Kijkend naar het panorama ziet hij de overeenkomsten met de contouren van de huidige dijk.

De MuseumBooqi is een gezamenlijke uitgave van Panorama Mesdag en Hoogheemraadschap van Delfland en wordt verspreid op zo’n 200 plekken in de Haagse regio bij o.a. hotels, winkels, strand- koffietenten en fiets- of bootverhuur.

Neem ‘m mee en check de leuke kortingsacties!