Mesdag 3 meter ‘vergeten’ op het Panorama?

02/04/2019_Is Mesdag een stuk van Scheveningen ‘vergeten’ te schilderen? Ja, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten van de ‘landmeting in het verleden’ uitgevoerd door studenten van de TU Delft in het kader van de nieuwe tentoonstelling ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd‘. Meer weten?

Vanaf het hoogste punt…

04/03/2019_Tot en met 22 september is de tentoonstelling ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdag tijd‘, te zien bij Panorama Mesdag i.s.m. de TU Delft.Terwijl Mesdag vanaf het hoogste duin in Scheveningen in 1880 schetsen maakte voor zijn Panorama, trok de landmeter door het land om een nieuwe kaart van Nederland te maken.

Muziek- en kunstworkshop kids

12/02/2019_Houd jij van kunst en muziek? Op woensdag 27 februari kun jij zelf muziek maken tussen de stormachtige schilderijen van de oude Haagse Schoolmeesters! Benieuwd hoe jouw stormcompositie gaat klinken? En wil jij je eigen kunstwerk componeren? Geef je op en doe mee!  

Minke Schat nieuwe directeur

25/01/2019_Minke Schat is benoemd tot directeur/- uitvoerend bestuurder van Panorama Mesdag. Zij start per 1 april. Schat is hoofd publiekszaken & commerciële zaken bij Museum De Lakenhal in Leiden. Daarvoor werkte zij onder meer voor culturele instellingen als Het Koninklijk Concertgebouw, Het Groninger Museum en Buma Cultuur.