Combinatiebezoeken scholen

Een aantal Haagse attracties biedt grotere schoolgroepen -die op één dag meerdere attracties willen bezoeken- de mogelijkheid om dit met aanzienlijke korting te doen door middel van het Combinatieticket.Lees meer

Werkwijze bij Combinatietickets:
Wanneer u met uw schoolgroep gebruik wilt maken van de combinatiekortingen die de Haagse attracties u bieden, gaat u als volgt te werk:

Combinatieprijs*

  Panorama Mesdag Madurodam Escher in het Paleis Museon Omniversum SEA LIFE COMM Museum
Primair onderwijs € 4,00 € 6,95 € 4,00 € 6,75 € 6,00 € 5,00 € 6,00

Voortgezet onderwijs

€ 5,00 € 8,95 € 5,00 € 7,75 € 7,50 € 7,00 € 6,00

* U kunt zelf het totaalbedrag berekenen door de combinatieprijzen van de attracties die u wilt bezoeken bij elkaar op te tellen.
Aan de kassa van Panorama Mesdag kunt contant, per pinpas of creditcard betalen.

Contactgegevens combinatietickets per attractie:

Panorama Mesdag 070 – 310 66 65
reserveringen@panorama-mesdag.nl
 Madurodam 070 – 416 24 00
reservering@madurodam.nl
Escher in het Paleis 070 – 427 77 29
bbreeuwsma@escherinhetpaleis.nl
Museon 070 – 338 14 63
educatie@museon.nl
Omniversum 070 – 416 82 00
mr@omniversum.nl
SEA LIFE  070 – 306 70 00
scheveningensealife@merlinentertainments.biz

Bij de combinatietickets geldt dat er per 20 leerlingen een docent vrij entree heeft. Overige begeleiders betalen het scholierentarief.

CultuurSchakel

In deze les leren de kinderen over het magische panorama dat Mesdag in 1881 schilderde. De leerlingen maken kennis met de schilder Hendrik Willem Mesdag en zijn liefde voor het strand, de zee en het vissersleven in Scheveningen. Ze onderzoeken details op het grote panorama en vergelijken die met beelden van nu. Zo worden ze zich bewust van de ontwikkelingen die het duinlandschap, het dorp Scheveningen en de stad Den Haag sinds het einde van de negentiende eeuw hebben doorgemaakt.

Lees meer

Als u met uw groep naar het Panorama Mesdag komt voor de les “Het grootste schilderij van Nederland!” kunt u zich met onderstaande documenten voorbereiden. In deze documenten vindt u praktische informatie en tips.

Download de documenten:

Wij wensen u en uw leerlingen alvast heel veel plezier tijdens het bezoek aan Panorama Mesdag!

Rondleiding basisscholen

Voor basisscholen bieden wij een rondleiding aan met een creatieve verwerkingsopdracht onder leiding van twee gekwalificeerde cultuurdocenten voor €4,50 per leerling. Minimaal 15 en maximaal 30 leerlingen. Docenten hebben met hun docentenpas gratis toegang. Daarnaast mogen er nog twee begeleiders kosteloos mee. Scholen uit de regio Den Haag kunnen ook via de CultuurSchakel boeken.

Voor het onderwijs biedt Panorama Mesdag momenteel een klein aantal downloadbestanden aan:

Kinderfeestje

Jarig? Vier je partijtje bij het grootste schilderij van Nederland: Panorama Mesdag! Bij binnenkomst staat er limonade voor jullie klaar, natuurlijk kunnen jullie nu voor de jarige zingen en cadeautjes uitpakken!Lees meer

Een ervaren museumdocent begeleidt het partijtje; zij vertelt een speciaal voor jullie geschreven schippersverhaal waarin de schilderijen en het panorama van meneer Mesdag een rol spelen. Daarna gaan jullie naar het panorama: hier lijkt het net of je op het strand staat, maar dan het strand zoals het er heel vroeger uitzag. Nadat jullie het panorama goed hebben bekeken en geluisterd hebben naar de uitleg gaan jullie zelf aan de slag met potloden en krijtjes. Kunnen jullie ook zo’n mooi verhaal uitbeelden? Je eigen kunstwerk mag je mee naar huis nemen!

Praktische informatie

‘Maak je eigen panorama’, voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Woensdagmiddag 14:00 – 15:30 uur
Zaterdagochtend 10:30 – 12:00 uur
Zondagmiddag 11:30 – 13:00 uur
Informatie en boekingen

Panorama Mesdag organiseert een onvergetelijk kinderfeestje voor € 95,00 (incl. btw en limonade, voor max. 15 kinderen; min. 2 begeleiders, deze hebben gratis toegang).

Voor meer informatie kunt u bellen naar (070) 310 66 65 of een e-mail sturen naar: reserveringen@panorama-mesdag.nl.

Kinderrondleiding & tekenen

‘Een dagje strand in 1880’

Het panorama is het beroemdste werk van de schilder Hendrik Willem Mesdag. Tijdens de rondleiding zien en horen de kinderen hoe Mesdag het panorama heeft gemaakt.
De speciale rondleiding voor kinderen begint in het museum bij de vaste collectie, hier zijn de schilderijen te zien die Mesdag maakte. Lees meer

Aan de hand van deze schilderijen gaan de kinderen zelf schetsen maken. Hierdoor leren zij beter naar schilderijen te kijken, bovendien worden de schetsen aan het eind van de rondleiding gebruikt om een eigen werkstuk te maken. Vervolgens worden zij rondgeleid bij het panorama. Hier wordt bijzondere aandacht geschonken aan de begrippen ruimte en perspectief.
Na het bezoek aan het museum en het panorama gaan de kinderen naar huis met hun eigen werkstuk!

Praktische informatie

‘Een dagje strand in 1880’, rondleiding + zelf schetsen – voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Per rondleiding maximaal 15 kinderen
Duur: 75 minuten
Kosten: € 55,- voor de rondleiding & tekenen. Dit bedrag is exclusief de kosten voor de entree à € 5,50 per kind
Begeleiding: minimaal 2 personen, die gratis toegang hebben.

Schoolklassen

Als u ons bezoekt met een schoolklas hanteren wij een speciaal ‘educatie-tarief’.
Voor klassen van een basisschool is dat €4,50 per leerling en voor klassen van het voortgezet onderwijs €5,50 per leerling. Per 10 leerlingen heeft een docent vrij entree. Overige begeleiders betalen het scholierentarief. Lees meer

Wij verzoeken om het bezoek met uw klas van tevoren aan te melden, om teleurstellingen te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u bellen naar (070) 310 66 65. U kunt uw bezoek boeken via onderstaande reserveringsformulier.

ReserveringReservering

Hieronder kunt u specificaties van uw reservering aangeven:
:Bezig met versturen

Speurtocht

Kijk, luister en noteer

Je staat op een duintop en kijkt uit over Scheveningen, de zee, het strand met schepen, de duinen en de stad Den Haag. Zo zag het eruit in 1880: de tijd en de mensen, alles is stilgezet. Het doek (het schilderij) is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag. Hij werd geholpen door zijn vrouw Sientje en de schilders Breitner, De Bock en Blommers én twee schilders uit Brussel. Kijk goed rond, want hoe langer je kijkt hoe meer je ziet!

De speurtocht is voor kinderen van 6 – 12 jaar en verkrijgbaar bij de informatiebalie.

 

Vakantieprogramma’s

Kinderlogo 200x200Voor iedere schoolvakantie maakt het Haags Kinderatelier nieuwe programma’s met bijzondere onderwerpen en technieken, zoals beeldjes maken van speksteen, hout of was; modeontwerpen; schilderen op doek; maquettes van vrije architectuurontwerpen enz. Lees meer

De geplande vakantieprogramma’s zijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Daarnaast kunnen groepen jongeren tot 18 jaar workshops aanvragen op het gebied van architectuur, sculptuur, schilderkunst en mode- of meubelontwerpen.

Bekijk de agenda voor het actuele aanbod.

Tip: Snel reserveren, want de workshops van deze programma’s zijn heel snel vol!

Dit educatieve programma wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: Stichting Gilles Hondius Foundation en Stichting Boschuysen