WORKSHOP KIDS: 1 EN 2 MEI


Portret workshop 200x20020/04/2018_Wie gaat er mee op portretavontuur! Een portret is net een landschap. In de meivakantie organiseren we een leuke workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Laat je inspireren door tekeningen en houtsneden van Jan Giesen. Lees meer!Lees meer

Heb je wel eens goed gekeken naar alle heuvels en dalen die in een gezicht van een mens zitten? Je voorhoofd, wangen en neus zijn net bergen en vlaktes. Je zou kunnen zeggen dat de kunstenaar Jan Giesen zo naar mensen keek. De lijnen van de portretten zijn zo getekend dat het levende landschappen lijken.

Je gaat eerst tussen de kunstwerken schetsen maken. Door gebruik te maken van een scraperboard techniek imiteer de houtsneden. Zo leer je goed kijken en maak je daarna je eigen kunstwerk met behulp van een spiegeltje, grafietstiften, krijt en zwarte inkt. Natuurlijk krijg je je eigen werk mee naar huis.

Jan Giesen maakte in 1927 mooie portretten van arbeiders die werkten aan de badplaats Scheveningen. Deze tekeningen en fijne houtsneden zijn te zien in onze tentoonstelling Jan Giesen: Werken aan Scheveningen.

Praktische informatie:
Datum en tijd:  dinsdag 1 en woensdag 2 mei 2018, 13.30-15.30 uur | Leeftijd: 8 tot 12 jaar | Tijdsduur: 2 uur | Kosten: €12,50 inclusief entree en glas limonade. | Aantal deelnemers: maximaal 15 kinderen | Aanmelden via: info@panorama-mesdag.nl