WORKSHOP PORTRET 17 EN 24 JUNI


foto antonia_1-kopie 200x20029/05/2018_Meld u nu aan voor de Workshop Portret op zondag 17 en 24 juni. Na sluitingstijd werken we op zaal in volle rust en intieme aanwezigheid van Jan Giesens’ werk. U verlaat het museum met een zelfgemaakt miniatuurportretje.
Lees meer

Laat u inspireren door de schetsen en houtsneden uit onze tentoonstelling ‘Jan Giesen: Werken aan Scheveningen’. De werkers, zijn kleine zelfportret (1923) en het miniatuurportret van zijn vrouw (1924) vormen het uitgangspunt. Kijkend en schetsend zullen we gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen onderzoeken. Realistisch of met een hoge abstractie van de vaste lijn.

Andersom_vierkant 200x200Vanuit een zoekend schetsen (in potlood of Siberisch krijt), observeren (met spiegels), naar een vaste lijn, zullen we een ontwerp destilleren op kalkpapier voor een miniatuur grafische hoogdruk; we steken een stempel. In het atelier maken we met zwarte drukinkt een afdruk van het uitgestoken portretje.

De workshop wordt gegeven door kunstenaar en museumdocent Vesta Kroese. Van jongs af aan werkt zij met grafische technieken. Na de Royal College of Art in Londen en een Master in Architectuur op de TU Eindhoven, werkt zij nu in Den Haag en Londen. Haar vrije werk bestaat uit context gevoelige installaties. Meer informatie: www.vestakroese.nl

Praktische informatie: 

  • Data en tijd: zondag 17 juni en zondag 24 juni, van 16.30 – 19.00 uur (na sluitingstijd)
  • Plaats: op zaal tussen de werken van Giesen en in het atelier bij Panorama Mesdag
  • Materiaal: potlood, Siberisch krijt op schetspapier, kalkpapier, drukinkt voor op papier en passe-partout karton
  • Techniek: schetsen en hoogdruk print
  • Kosten: 20,- inclusief entree
  • Aantal deelnemers: maximaal 12 personen en minimaal 10 deelnemers.
  • Aanmelden via: info@panorama-mesdag.nl (vermeld aantal personen, telefoonnummer en datum workshop)