NIEUWS

Bekijk al het nieuws

Binnenkort: CANDID

12/02/2020_Van 4 april tot en met 20 september is de fototentoonstelling CANDID te zien. Speciaal voor deze tentoonstelling hebben vier aanstormende Haagse fotografen een collectief gevormd: Giedo van der Zwan, Mirjam Rosa, Merel Schoneveld en Sandra Uittenbogaart. Door hun lens worden mensen in alledaagse situaties bijzonder, onalledaags en wonderlijk in beeld gebracht.

Laatste kans: Louis Apol op Nova Zembla

12/02/2020_Een spectaculair beeldverslag van een ijskoude expeditie. Krakend ijs, woeste ijsformaties en dansend Noorderlicht! De tentoonstelling Louis Apol op Nova Zembla is nog te zien tot en met 1 maart.

Soundscape | Nova Zembla. Het geluid van de ijswalvis

02/01/2020_Van 24 januari tot en met 22 maart 2020 is de soundscape: Nova Zembla. Het geluid van de ijswalvis te horen bij de reconstructie van Louis Apols Panorama Nova Zembla. Hebben de geluiden die wij als mensen de zee in sturen effect op het zeeleven? Deze vraag houdt geluidskunstenaar en muzikant Tristan Visser bezig.

EVENEMENTEN

Bekijk alle evenementen
LAATSTE KANS

Louis Apol op Nova Zembla

Nog te zien tot en met 1 maart! Bezoek de avontuurlijke tentoonstelling: LOUIS APOL OP NOVA ZEMBLA. In 1880 maakte de Haagse kunstenaar Louis Apol (1850-1936) de reis van zijn leven. Hij maakte deel uit van een wetenschappelijk expeditie naar Nova Zembla en verbleef vier maanden aan boord van de poolschoener Willem Barents. 

VOORJAARSVAKANTIE

Speurneuzen gezocht!

Het nieuwe inspectieseizoen is gestart. Word jouw kind dit jaar ook museuminspecteur? Bezoek in de voorjaarsvakantie samen museum Panorama Mesdag en kijk goed om je heen. Is het personeel aardig? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur jullie inspectie in t/m 1 maart en maak kans op een knutselpakket!