NIEUWS

Bekijk al het nieuws

Bekijk alvast de trailer!

17/10/2019_Een spectaculair beeldverslag van een ijskoude ontdekkingsreis. Woeste ijsformaties, desolate sneeuwlandschappen en dansend noorderlicht. De tentoonstelling: Louis Apol op Nova Zembla is vanaf a.s. zaterdag 19 oktober geopend!

Publicatie Louis Apol op Nova Zembla

16/10/2019_Bij de tentoonstelling is de gelijknamige publicatie Louis Apol op Nova Zembla verkrijgbaar in de museumwinkel van Panorama Mesdag. Deze monografie toont een selectie van schilderijen, potloodtekeningen, schetsen en aquarellen die Apol tijdens zijn reis maakte. Deze publicatie besteedt eveneens ruim aandacht aan Apols gehele schildersloopbaan.

Bittere kou en dansend noorderlicht

15/10/2019_Op zaterdag 19 oktober opent onze nieuwe tentoonstelling: Louis Apol op Nova Zembla. Een avontuurlijke expeditie naar Nova Zembla, in beeld gebracht door de negentiende-eeuwse kunstenaar Louis Apol. Het is voor het eerst sinds 1955 dat zoveel ‘reiswerken’ bijeen te zien zijn.

EVENEMENTEN

Bekijk alle evenementen

LOUIS APOL OP NOVA ZEMBLA

Op 19 oktober 2019 start de avontuurlijke tentoonstelling: LOUIS APOL OP NOVA ZEMBLA. In 1880 maakte de Haagse kunstenaar Louis Apol (1850-1936) de reis van zijn leven. Hij maakte deel uit van een wetenschappelijk expeditie naar Nova Zembla en verbleef vier maanden aan boord van de poolschoener Willem Barents. 

Panorama Mesdag dankt haar sponsoren