5E EDITIE ART ROCKS

Samen met 15 topmusea neemt Museum Panorama Mesdag deel aan de landelijke competitie ART ROCKS. Het museum daagt muzikanten in alle genres uit een soundtrack, soundscape of nummer te componeren geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie.

 

Over de competitie

Muzikanten, bands, hiphoppers, solisten en anderen kunnen hun favoriete kunstwerk vertalen naar een muzikale beleving. De soundtracks bieden het publiek een nieuwe manier om kunst in musea te ervaren.

Muzikanten kunnen tot 22 november 2020 hun track inzenden voor de muziekcompetitie ART ROCKS. Uit de inzendingen selecteert een vakjury 98 acts die tijdens de 14 museumrondes live op zaal bij het kunstwerk worden uitgevoerd in één van de 15 deelnemende musea. De beste 8 acts strijden in maart 2021 in poptempel Paradiso tijdens de finale om de beste soundtrack bij een kunstwerk. De winnaar maakt kans op een live performance in Paradiso en een geldbedrag van 1.000,-.

ART ROCKS in Museum Panorama Mesdag

Hoe klinkt het monumentale Panorama van Scheveningen? Wat is het geluid van 360 graden optische illusie? Mesdag beschouwde het panorama als zijn artistieke hoogtepunt. Al bijna 140 jaar lang en tot op de dag van vandaag is en blijft het Panorama van Scheveningen een belangrijke inspiratiebron voor een nieuwe generatie kunstenaars. Wie volgt?

Uit de collectie van Museum Panorama Mesdag zijn de volgende werken van Mesdag geselecteerd, waarop de deelnemers hun track kunnen inspireren: Panorama van Scheveningen (1881), Woelige Branding, Avondrood, Maan bij avond, Na de storm van 1894 en Stilleven met uien, geschilderd door zijn vrouw Sientje Mesdag-Van houten.

BEKIJK DE SELECTIE KUNSTWERKEN