Toegankelijkheid

Begeleiding

Eventuele hulphonden mogen mee het museum in.

Toegankelijkheid voor rollator- en rolstoelgebruikers

Het platform vanwaar bezoekers het panoramaschilderij kunnen bekijken, is toegankelijk via een smalle wenteltrap. Om rollator- en rolstoelgebruikers toch de mogelijkheid te bieden het panorama te kunnen zien, beschikken we over een traplift. In verband met brandweervoorschriften is het gebruik van de traplift beperkt.Lees meer

In geval van grote drukte kunnen wij u adviseren om het panorama op een ander tijdstip te bezoeken, zodat wij u beter kunnen helpen om uw bezoek tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Elektrische rolstoelen of scootmobielen kunnen niet op de traplift, u dient dus gebruik te maken van onze lichtgewicht rolstoel. Voor het bedienen van de traplift is de medewerking van een van de museummedewerkers vereist. Daarom adviseren wij rollator- en rolstoelgebruikers nadrukkelijk om een afspraak te maken voor hun bezoek!

Als u echt niet kunt overstappen op onze lichtgewicht rolstoel is het helaas niet mogelijk om het platform te betreden.

Wij zouden het liefst iedereen het Panorama laten zien, maar een monument van 135 jaar oud heeft helaas bouwkundige beperkingen.

Hoe werkt het?

Indien uw handbediende rolstoel breder is dan 75 cm, langer dan 90 cm is óf inclusief uzelf meer weegt dan 225 kg, kunt u overstappen op de lichtgewicht rolstoel van Panorama Mesdag die speciaal voor de traplift ontworpen is. Houdt u er dus rekening mee dat een grotere of zwaardere rolstoel, een elektrische rolstoel of een scootmobiel niet op de traplift passen.

Als u tijdig vooraf via onderstaand reserveringsformulier of telefoon uw bezoek aankondigt, kunnen wij uw bezoek aan Panorama Mesdag zo aangenaam en soepel mogelijk laten verlopen. Mocht onze traplift voor u geen uitkomst bieden, dan zijn onze museumzalen, het museum café en de museumwinkel zonder beperkingen toegankelijk. Uiteraard is er ook een rolstoeltoilet.

Voor meer informatie kunt u bellen naar (070) 310 66 65. U kunt de traplift boeken via onderstaand reserveringsformulier.

ReserveringReservering

Hieronder kunt u specificaties van uw reservering aangeven:
:Bezig met versturen

Zaalverhuur

Panorama Mesdag is een unieke locatie om een onvergetelijke tijd door te brengen met uw gasten. Wie Panorama Mesdag binnengaat, stapt midden in het grootste schilderij van Nederland, kijkt 360º in het rond en beleeft de sfeer van het oude vissersdorp en de opkomende badplaats.Lees meer

Een stijlvolle borrel of sfeervol diner op de Belvedère is een fantastische ervaring. De museumzalen, de ruime Haagse Schoolzaal en de lichte Vide staan ter beschikking als sfeervolle locaties voor ontvangsten. Vast onderdeel is daarbij een rondleiding door het museum, die uw gasten ook een kijkje achter de schermen geeft, waar het geheim van het Panorama wordt ontsluierd. Wij garanderen u een unieke bijeenkomst in de bijzondere ambiance van een cultuurhistorisch monument.

Bekijk foto’s en capaciteit van de zalen die wij verhuren. Deze beelden geven slechts een impressie, voor een beter beeld kunt u het beste een afspraak maken om langs te komen.

Panorama Mesdag werkt met veel plezier samen met Museum Catering, die voor u en uw gasten een voortreffelijk evenement kunnen verzorgen. Catering door andere cateraars is slechts onder bepaalde voorwaarden mogelijk. 

Voor ontvangsten of presentaties tijdens openingstijden van het museum kunt u vragen naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

In het onderstaand reserveringsformulier kunt u aangeven welke datum en tijd u in gedachten heeft, met hoeveel personen u wilt komen en wat voor soort evenement u wilt organiseren. Wij kunnen u dan snel van de juiste informatie voorzien. 

Voor meer informatie kunt u bellen naar (070) 310 66 65. U kunt uw evenement boeken via onderstaand reserveringsformulier.

Reservering

Reservering

Hieronder kunt u specificaties van uw reservering aangeven:

:

Bezig met versturen

Museumcafé

Geniet tijdens uw bezoek aan Panorama Mesdag en onze tentoonstellingszalen niet alleen van de collectie, maar ook van het overheerlijke assortiment in ons Museumcafé. Laat u in deze lichte plezierige ruimte verrassen door dagverse producten uit onze eigen keuken.

Museumwinkel

De uitgebreide en verrassende museumwinkel is ook zonder entreekaartje te bezoeken. U vindt er uiteraard een aantal specifieke panorama-artikelen. Er zit voor iedereen wel een origineel cadeau bij. Het aanbod van de winkel wordt voortdurend aangepast aan lopende tentoonstellingen.Lees meer

BoeMuseumwinkel veren 200x200ken

In de winkel is een keur aan boeken over Panorama Mesdag, Hendrik Willem Mesdag, Sientje Mesdag-van Houten, de Haagse School, panorama gerelateerde onderwerpen, Den Haag en Scheveningen beschikbaar.

 
 Winkel2018_vk_200x200Cadeau-artikelen

Zoekt u een aardigheidje of een juist een groot cadeau? In de winkel is voor zowel volwassenen als kinderen altijd iets leuks te vinden. Bovendien zorgen we voor een passende, feestelijke verpakking.

Trouwlocatie

Bent u op zoek naar een bijzondere plek om te trouwen in Den Haag? Panorama Mesdag is aangewezen als trouwlocatie.Lees meer

Voor meer informatie kunt u bellen naar (070) 310 66 65 of gebruik maken van onderstaand reserveringsformulier.

ReserveringReservering

Hieronder kunt u specificaties van uw reservering aangeven:
:Bezig met versturen