Bekijk de trailer!

17/10/2019_Een spectaculair beeldverslag van een ijskoude ontdekkingsreis. Woeste ijsformaties, desolate sneeuwlandschappen en dansend noorderlicht. De tentoonstelling: Louis Apol op Nova Zembla is vanaf a.s. zaterdag 19 oktober geopend!

Publicatie Louis Apol op Nova Zembla

16/10/2019_Bij de tentoonstelling is de gelijknamige publicatie Louis Apol op Nova Zembla verkrijgbaar in de museumwinkel van Panorama Mesdag. Deze monografie toont een selectie van schilderijen, potloodtekeningen, schetsen en aquarellen die Apol tijdens zijn reis maakte. Deze publicatie besteedt eveneens ruim aandacht aan Apols gehele schildersloopbaan.

Bittere kou en dansend noorderlicht

15/10/2019_Op zaterdag 19 oktober opent onze nieuwe tentoonstelling: Louis Apol op Nova Zembla. Een avontuurlijke expeditie naar Nova Zembla, in beeld gebracht door de negentiende-eeuwse kunstenaar Louis Apol. Het is voor het eerst sinds 1955 dat zoveel ‘reiswerken’ bijeen te zien zijn.

Museuminspecteurs opgelet!

07/10/2019_Kom en inspecteer tijdens de Museumkidsweek ons museum en maak kans op een VIP-reis in een museum, mét overnachting! De wedstrijd loopt tot 27 oktober, 22.00 uur. Niet alleen ben jij misschien een van de 5 winnende inspecteurs, je maakt misschien Panorama Mesdag ook heel blij met kans op de titel ‘kidsproof’.