Aflsluiting succesvol jaar en lancering programma 2020

19/12/2019_Panorama Mesdag blikt met nagenoeg 140.000 bezoekers terug op een succesvol jaar. De tentoonstellingen STORM, Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd en Louis Apol op Nova Zembla werden lovend ontvangen door publiek en pers. Ook Mesdags Panorama van Scheveningen bleef vele scholieren en bezoekers uit binnen- en buitenland verwonderen.

Word Museuminspecteur!

20/12/2019_Kom en inspecteer tijdens de kerstvakantie ons museum en maak kans op een Instax camera. Stap 1: KIJK in het museum goed om je heen. Stap 2: MELD je aan op museumkids.nl of download de app en word inspecteur. Stap 3: VUL de vragen in voor Panorama Mesdag. 

Nieuwe inrichting vaste collectie

19/12/2019_De collectieopstelling van het museum is vernieuwd. Bezoekers kunnen twee aanvullende verhaallijnen volgen waarbij zij kennismaken met het artistieke echtpaar Hendrik Willem Mesdag en Sientje van Houten en meer te weten komen over het 19de-eeuwse fenomeen panoramaschilderij. Vanaf maandag 23 december zijn de zalen met de vaste collectie weer geopend voor publiek.

Avontuurlijke speurtocht

09/12/2019_Ga jij mee op expeditie naar Nova Zembla? Deze speurtocht neemt je mee op een spannende ontdekkingstocht naar het Hoge Noorden. Welke bijzondere dieren kom je onderweg tegen en hoe kan je varen door het ijs? Pas wel op voor de ijsberen! Voor kinderen van 6 – 12 jaar.