Een leuke herinnering!

17/04/2019_In de meivakantie kunnen kinderen weer helemaal los op de speciale Panorama tekenapp! Maak een zelfgemaakte zeemeermin, vogel of onderzeeër en voeg deze toe aan het Panorama Mesdag. Neem er een foto van en deel deze met je vrienden! Een leuke herinnering! De Tekenapp is er in de meivakantie van 20 april tot en met […]

Waar stond Mesdag precies?

03/04/2019_Benieuwd naar de locatie waar Mesdag stond op het Seinpostduin, 137 jaar geleden, terwijl hij zijn schetsen maakte voor het Panorama? Studenten van de TU Delft gingen op onderzoek uit en deden een landmeting in het verleden. Bekijk op deze digitale kaart het resultaat van de landmeting en de gebruikte hoge punten op het schildersdoek.     

Mesdag 3 meter ‘vergeten’ op het Panorama?

02/04/2019_Is Mesdag een stuk van Scheveningen ‘vergeten’ te schilderen? Ja, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten van de ‘landmeting in het verleden’ uitgevoerd door studenten van de TU Delft in het kader van de nieuwe tentoonstelling ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd‘. Meer weten?

Vanaf het hoogste punt…

04/03/2019_Tot en met 22 september is de tentoonstelling ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdag tijd‘, te zien bij Panorama Mesdag i.s.m. de TU Delft.Terwijl Mesdag vanaf het hoogste duin in Scheveningen in 1880 schetsen maakte voor zijn Panorama, trok de landmeter door het land om een nieuwe kaart van Nederland te maken.