Museum Panorama Mesdag online

Ontdek het online aanbod van Museum Panorama Mesdag. Ontdek de kleinste details op Mesdags Panorama, beluister de audiotour van de museumcollectie of lees de verhalen achter de portretten van de tentoonstelling CANDID.

Ontdek details uit Mesdags Panorama

Beleef, zoom in en uit en ontdek details uit het Panorama van Scheveningen die je met het blote oog bijna niet kunt zien.

Wie zit er te schilderen onder de parasol, wat deden de badgasten achter de witte huiven en waar haalden de vissers de haring vandaan? Ontdek de verhalen achter deze verrassende details.

START DE TOUR

Audiotour museumcollectie

De collectie biedt het meest gevarieerde én complete overzicht van Hendrik Willems en Sientjes oeuvre ter wereld. Kijk en luister naar een selectie van deze kunstwerken.

GA NAAR AUDIOTOUR

CANDID: de verhalen achter de foto's

Wie schuilen er achter de portretten van CANDID? Lees de interviews en ontdek de verhalen van de mensen achter de portretten.

LEES ALLE VERHALEN

Ontdek de schatten uit het depot

In de reeks ‘Schatten uit het depot’ worden 10 collectiestukken van Museum Panorama Mesdag in de spotlights gezet.

LEES MEER

Neem een virtuele tour door het museum

Ga met cultuurvlogger Jip mee op een virtuele tour langs de prachtige werken van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten eindigend bij Mesdags artistieke hoogtepunt: het monumentale Panorama van Scheveningen.

VIRTUELE TOUR

Bekijk de video | Man en kunst

Het verhaal achter Panorama Mesdag door Lucas de Man. Wie kan er beter vertellen over het bijzondere schilderij van Hendrik Willem Mesdag dan kunstmaker- en verteller Lucas de Man.

Maak je eigen Panorama

Wij roepen iedereen op – jong én oud – om net als Hendrik Willem Mesdag een eigen panorama te maken! Download de strip ter inspiratie.

Strip: Margreet de Heer