Museum Panorama Mesdag online

Ontdek het museum online, met virtuele tours en audiotours over de museumcollectie, het panorama én de tentoonstellingen. Beluister de audiotour van de tentoonstelling CANDID en de museumcollectie, neem een virtuele tour door het museum of zoom in op details uit het altijd indrukwekkende Panorama van Scheveningen

Beluister de audiotour museumcollectie

De collectie biedt het meest gevarieerde én complete overzicht van Hendrik Willems en Sientjes oeuvre ter wereld. Kijk en luister naar een selectie van deze kunstwerken.

Kijk en luister

Neem een virtuele tour door museum Panorama Mesdag

Ga met cultuurvlogger Jip mee op tour door museum Panorama Mesdag. Een virtuele tour langs de prachtige werken van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten eindigend bij Mesdags artistieke hoogtepunt: het monumentale Panorama van Scheveningen.

Virtuele tour

Zoom in op details uit Panorama van Scheveningen

Sinds 1881 kijken mensen van over de hele wereld hun ogen uit bij een bezoek aan het Panorama van Scheveningen. Kom meer te weten over het altijd indrukwekkende Panorama van Scheveningen.

Zoom in

Lees het interview met de fotografen van CANDID

De vier fotografen van CANDID over uitstel van hun expositie.

Lees interview

Foto: Giedo van der Zwan, uit de serie Honden en hun baasjes, 25 april 2020

Bekijk de video | Man en kunst

Het verhaal achter Panorama Mesdag door Lucas de Man. Wie kan er beter vertellen over het bijzondere schilderij van Hendrik Willem Mesdag dan kunstmaker- en verteller Lucas de Man.

Deel I

Bekijk deel 1 en luister naar een bijzonder verhaal over het Panorama van Scheveningen in oorlogstijd, ervaar hoe groot het schilderij is, neem een blik voor het scherm.

Deel II

Bekijk deel 2 en bestudeer de foto’s en voorstudie van zijn panorama, hoor waarom Mesdag koos voor de schilderkunst en ook groot verzamelaar werd.

Luister naar de The Sound of the Icewhale

Voor iedereen die wil nagenieten van de tentoonstelling Louis Apol op Nova Zembla is sinds kort Tristan Vissers soundscape The Sound of the Icewhale te beluisteren. Visser maakte dit muziekstuk in opdracht van museum Panorama Mesdag.

Meer over Tristan Visser en zijn werk: www.tristanvisser.com

Luister

Doe de Panorama challenge

Wij roepen iedereen op – jong én oud – om net als Hendrik Willem Mesdag een eigen panorama te maken! Download de strip ter inspiratie. De mooiste panorama’s zetten we straks online in de spotlights.

Stuur een foto van jouw panorama naar marketing@panorama-mesdag.nl

Strip: Margreet de Heer