Museum Panorama Mesdag online

Ontdek het online aanbod van Museum Panorama Mesdag. Beleef Mesdags Panorama online, beluister de audiotour van de tentoonstelling CANDID en de museumcollectie, neem een virtuele tour door het museum of lees de verhalen achter de portretten van CANDID.

Beleef Mesdags Panorama online

Beleef, zoom in en uit en ontdek details uit het Panorama van Scheveningen die je met het blote oog bijna niet kunt zien.

Wie zit er te schilderen onder de parasol, wat deden de badgasten achter de witte huiven en waar haalden de vissers de haring vandaan? Ontdek de verhalen achter deze verrassende details.

START DE TOUR

CANDID: de verhalen achter de foto's

Wie schuilen er achter de portretten van CANDID? Niet iedereen zit erop te wachten om ineens omcirkeld te worden door de ‘CANDID fotografen’, maar Antoon Duynstee (1943) liet het rustig over zich heenkomen. En de Oekraïense Ga Avakian hoopte zelfs dat hij op een van Sandra’s foto’s zou staan. Lees de interviews en ontdek de verhalen van de mensen achter de portretten.

LEES ALLE VERHALEN

Audiotour museumcollectie

De collectie biedt het meest gevarieerde én complete overzicht van Hendrik Willems en Sientjes oeuvre ter wereld. Kijk en luister naar een selectie van deze kunstwerken.

GA NAAR AUDIOTOUR

Neem een virtuele tour door Museum Panorama Mesdag

Ga met cultuurvlogger Jip mee op tour door museum Panorama Mesdag. Een virtuele tour langs de prachtige werken van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten eindigend bij Mesdags artistieke hoogtepunt: het monumentale Panorama van Scheveningen.

VIRTUELE TOUR

Bekijk de video | Man en kunst

Het verhaal achter Panorama Mesdag door Lucas de Man. Wie kan er beter vertellen over het bijzondere schilderij van Hendrik Willem Mesdag dan kunstmaker- en verteller Lucas de Man.

Luister naar de The Sound of the Icewhale

Voor iedereen die wil nagenieten van de tentoonstelling Louis Apol op Nova Zembla is sinds kort Tristan Vissers soundscape The Sound of the Icewhale te beluisteren. Visser maakte dit muziekstuk in opdracht van museum Panorama Mesdag.

Meer over Tristan Visser en zijn werk: www.tristanvisser.com
LUISTER NAAR DE SOUNDSCAPE

Doe de Panorama challenge

Wij roepen iedereen op – jong én oud – om net als Hendrik Willem Mesdag een eigen panorama te maken! Download de strip ter inspiratie. De mooiste panorama’s zetten we straks online in de spotlights.

Stuur een foto van jouw panorama naar marketing@panorama-mesdag.nl

Strip: Margreet de Heer