Museum Panorama Mesdag is een plek waar, behalve het altijd indrukwekkende Panoramaschilderij en de museumcollectie, ook een veelzijdig aanbod van wisselende tentoonstellingen en presentaties te zien is.

Dit jaar bestaat Panorama Mesdag 140 jaar. In een reeks bijzondere presentaties en tentoonstellingen staat het panorama als kunstvorm en de panoramische kunstenaarsblik -toen en nu- centraal.

Sara Vrugt: Honderdduizend bomen en een bos van draad

Binnenkort te zien

Het jaar 2021 trapt af met een bijzondere primeur voor Museum Panorama Mesdag: Honderdduizend bomen en een bos van draad van de Haagse textielkunstenaar Sara Vrugt wordt voor het eerst tentoongesteld.

LEES MEER

De schilders van Panorama van Scheveningen. Mesdag, Blommers, De Bock, Breitner en Mesdag-van Houten

Binnenkort te zien
De tentoonstelling De schilders van Panorama van Scheveningen vormt het hart van het jubileumjaar 2021. Hierin wordt het verhaal verteld van de totstandkoming van het Panorama van Scheveningen. 
 
Voor het eerst zal veel van het voorbereidende materiaal bijeen te zien zijn: foto’s, olieverfschetsen, schetsboeken en rastertekeningen.
 
LEES MEER

Siebe Swart – Time and tide wait for no man

17 oktober 2021 – 27 februari 2022
Het jubileumjaar sluit af met een serie monumentale zwart-wit panoramafoto’s van Nederlandse zeegezichten en landschappen waar fotograaf Siebe Swart (1957) sinds 2016 aan werkt: Time & Tide wait for no man.

Archief tentoonstellingen

 

BEKIJK HET ARCHIEF