Museum Panorama Mesdag is een plek waar, behalve het altijd indrukwekkende Panoramaschilderij, ook een veelzijdig aanbod van wisselende tentoonstellingen en presentaties te zien is. 

CANDID

Vanaf 2 juni is de tentoonstelling CANDID geopend voor publiek.

Vier aanstormende fotografen geven een niet alledaags perspectief op de hedendaagse badplaats. Dit levert niet alleen rauwe en surrealistische portretten van mensen aan het strand op, maar ook een romantisch zicht op zee. Ze ensceneren niet en vellen geen oordeel, hun foto’s spreken voor zich. Ze zijn met andere woorden: CANDID.

De Haagse fotografen tonen een sterke, eigen signatuur: Giedo van der Zwan (1967) richt zijn scherpe lens op nietsvermoedende dagjesmensen, resulterend in dringende en soms absurde beelden; Mirjam Rosa (1982) zit de mensen letterlijk op de huid, waaruit een rauw, intiem portret ontstaat; Sandra Uittenbogaart (1975) weet keer op keer de chaos van het strandleven te vangen in harmonieuze, verstilde beelden; en Merel Schoneveld (1983) vertaalt haar beleving van de badplaats in krachtige zwartwit composities die zowel vervreemdend als poëtisch aandoen.

LEES MEER