2 JUNI 2020 - 28 FEBRUARI 2021

CANDID

Vier aanstormende fotografen geven een niet alledaags perspectief op de hedendaagse badplaats. Dit levert niet alleen rauwe en surrealistische portretten van mensen aan het strand op, maar ook een romantisch zicht op zee. Ze ensceneren niet en vellen geen oordeel, hun foto’s spreken voor zich. Ze zijn met andere woorden: CANDID.

De Haagse fotografen tonen een sterke, eigen signatuur: Giedo van der Zwan (1967) richt zijn scherpe lens op nietsvermoedende dagjesmensen, resulterend in dringende en soms absurde beelden; Mirjam Rosa (1982) zit de mensen letterlijk op de huid, waaruit een rauw, intiem portret ontstaat; Sandra Uittenbogaart (1975) weet keer op keer de chaos van het strandleven te vangen in harmonieuze, verstilde beelden; en Merel Schoneveld (1983) vertaalt haar beleving van de badplaats in krachtige zwartwit composities die zowel vervreemdend als poëtisch aandoen.

De tentoonstelling CANDID is te zien van 2 juni 2020 – 28 februari 2021.

Foto: Mirjam Rosa

Bekijk de trailer

Klik op de fotogalerij

Interview met de fotografen van CANDID

Op 4 april zou de nieuwe tentoonstelling opengaan: CANDID, het werk van vier Haagse fotografen: Giedo van der Zwan, Merel Schoneveld, Mirjam Rosa en Sandra Uittenbogaart. Samen leefden we toe naar het moment van opening, een proces van ruim twee jaar waar de fotografen ziel en zaligheid in hadden gelegd.

Toen de tentoonstelling bijna geheel was ingericht, begon de ‘intelligente lockdown’. CANDID werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat was een schrik voor ons allen, maar de fotografen wisten zich te herpakken, ieder op zijn/haar eigen manier.

Hoe hebben zij dit proces ervaren en hoe gaat het nu met hen?

Lees interview

CANDID collectief

FOTO: VLADIMIR YAVOROV

Met dank aan

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gallery Color.