De tentoonstelling (15 september t/m 26 oktober 2014)

Een feestelijk overzicht van tradities, pracht en praal, ter gelegenheid van de viering  van 200 jaar Koninkrijk.
Onderdeel van de expositie was een aantal schilderijen die George Breitner heeft gemaakt van de voorbereidingen van de cavalerie voor Prinsjesdag.Lees meer

Ook waren er werken te zien van Geerlings,  Hoynck van Papendrecht, Stoet Prinsjesdag - detail Gouden Koets200x200Pieneman, Eerelman en Staring, voor wie de Gele Rijders een geliefd thema vormde. Dit thema wordt verder verfraaid met diverse uniformen, waaronder de Gele Dolman, een met gele tressen afgezet uniform, waaraan de Gele Rijders hun naam danken.
In samenwerking met het Haags Gemeentearchief worden naast bijzondere prenten en affiches, unieke zwart-wit foto’s getoond van de stoet, de route van de Gouden Koets en andere traditionele elementen van Prinsjesdag door de jaren heen.

Deze tentoonstelling heeft Panorama Mesdag kunnen realiseren door het enthousiasme en betrokkenheid van onze bruikleengevers: Collectie Ten Zweege, het Haags Gemeentearchief, Museum Korps Rijdende Artillerie en Museum Nederlandse Cavalerie. Wij zijn hen bijzonder veel dank verschuldigd.

Bekijk een selectie