URBANIZING LANDSCAPES

Trailer Kidd & the City

Urbanizing Landscapes

De tentoonstelling (14 oktober 2016 t/m 30 april 2017)

Waar Mesdag de werkelijkheid zo realistisch mogelijk wilde weergeven en laten ervaren, manipuleert Jeremy Kidd de realiteit en benadrukt daarmee de subjectiviteit van de werkelijkheid. Beiden gebruiken hiervoor een panorama als medium en bij beiden is de techniek ondergeschikt aan de kunst. Speciaal voor deze tentoonstelling bestudeerde Kidd in navolging van Mesdag de omgeving van het Seinpostduin. Zo creëerde hij een grootse impressie van Scheveningen van 14 meter breed en 3 meter hoog. Vrijstaande gebouwen op het Panorama Mesdag zijn tegenwoordig helemaal ingebouwd. Met behulp van kleur- en lichtcontrasten weet Kidd deze monumenten op subtiele wijze weer op de voorgrond te plaatsen.

Het werk van Kidd toont complexe foto’s van grote, drukke steden waarin dag- en nachtscènes versmelten met dramatische licht- en kleurcontrasten, maar zonder mensen. Toch creëert Kidd een levendigheid zoals nooit eerder ervaren.

De kunstenaar - Jeremy Kidd

Jeremy Kidd is een van de eersten die experimenteerde met digitale fotografie. Met nieuwe technieken verrijkt de Brits-Amerikaanse kunstenaar de fotografie om het afgebeelde echt te laten beleven. Daarom maakt hij vele foto’s en vervloeit ze tot één overdonderend beeld. Zo brengt hij elementen als tijd en beweging samen en laat hij ons de unieke dynamiek van stad en natuur via de kunst zien.
Bekijk ook zijn site voor meer informatie.

Create your own poster

Show the world the reality of your city. Maybe the city you live in, the city you were born or the city that makes your heart beat faster.

CREATE YOUR OWN POSTER & SHARE IT

Jeremy Kidd: Fictional Realities

Jeremy Kidd: Temporal Excursions