ZEGERS REYERS, PIETERTJE VAN SPLUNTER & GERCO DE RUIJTER

Logo_mondriaanfonds_NL_web_groen100x100

De tentoonstelling Panorama Continuüm (2016) wordt in opdracht van Panorama Mesdag gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds.

 

Onderstaande video toont de installatie zoals hij te zien was.

De tentoonstelling (9 april t/m 2 oktober 2016)

Continuüm is een installatie van Zeger Reyers en Pietertje van Splunter. Samen met het nieuwe videowerk “Ringdijk” van Gerco de Ruijter en eerdere videowerken van Zeger Reyers, geeft de tentoonstelling een verrassend nieuwe invulling aan het fenomeen panorama.
De tentoonstelling Panorama Continuüm (2016) wordt speciaal gemaakt voor de 19e eeuwse zalen van museum Panorama Mesdag. De waarneming van licht,  ruimte en tijd staat centraal in de installatie van Zeger Reyers en Pietertje van Splunter. In combinatie hiermee presenteert het museum naast “Ringdijk” ook panoramische landschapsfoto’s van Gerco de Ruijter. 

Gerco de Ruijter verbindt twee Mesdagmusea

Over 160 jaar landschapsfotografie

De kunstenaars

De tentoonstelling is tot stand gekomen door een samenwerking van een aantal kunstenaars. De kunstenaars die meegewerkt hebben zijn: Zeger Reyers, Gerco de Ruijter, Pietertje van Splunteren en Rob Bothof. Lees meer

Zeger Reyers (NL, 1966)

Zeger is bekend geworden met intrigerende installaties zoals Drumstel (2004), Agua Boogie (2004) en Rotating Kitchen (2009). In 2007 kreeg hij van de Gemeente Den Haag de Ouborg-prijs uitgereikt voor zijn gehele oeuvre. Onlangs maakte Zeger Reyers zijn installatie Free Floating Tree (2015) indruk tijdens de tentoonstelling “Expeditie land art” in Kunsthal KAdE in Amersfoort.  Daarnaast begeleidt en adviseert Zeger Reyers via instituut Mediamatic Art & New Technology,  jonge kunstenaars.

Gerco de Ruijter (NL, 1961)

Gerco is landschapsfotograaf. Door zijn camera aan een vlieger te hangen is de horizon vaak afwezig in zijn werk, hetgeen leidt tot raadselachtige abstracties. Foto’s van Gerco de Ruijter maken op dit moment deel uit van de tentoonstelling “Boeren” in het Gemeentemuseum Den Haag. Journaliste Tracy Metz omschreef zijn foto’s onlangs als pure schoonheid.
Enige weken geleden verscheen het boek “Almost Nature”, een overzicht van het werk van Gerco de Ruijter (uitgeverij Timmer Art Books; ISBN 978-94-6226-163-1). 

Sinds 2004 werkt Zeger Reyers regelmatig samen met kunstenares Pietertje van Splunter (NL, 1968) als Collectief Broos . Vorig jaar was het werk van Pietertje van Splunter te zien op de Biënnale van Venetië. Rob Bothof is verantwoordelijk voor de animaties die gebruikt worden binnen de installatie.

Bekijk een selectie