Illusie

‘Zo levensecht! Mijn brein is even de weg kwijt’- Nicole Uniquole

Panorama Mesdag

Bekijk een kort filmpje over de eeuwenoude Virtual Reality die Panorama Mesdag is.

Gerco de Ruijter verbindt twee Mesdagmusea

Gerco de Ruijter licht zijn werk bij Panorama Mesdag in de tentoonstelling Panorama Continuüm (2016) en bij De Mesdag Collectie in de tentoonstelling Natuur in Beeld toe.

Moving Mesdag

Ervaar hoe het Panorama Mesdag op unieke wijze tot leven komt in een 360º Ultra High Definition ervaring. Laat u meevoeren langs een betoverende dag in het Scheveningen van 1880, naar de momenten voorbij het canvas van een oude Hollandse meester. Een iconisch meesterwerk opnieuw bezien door de ogen van deze tijd.
De spectaculaire digitale versie van het Panorama Mesdag werd mogelijk door een bijzondere samenwerking tussen Menno Otten, Panorama Mesdag, Samsung Nederland en ConspiracySinc, op het vlak van kunst en technologische innovatie.

Panorama Mesdag - deel 1 | Man en Kunst

 

Panorama Mesdag - deel 2 | Man en Kunst

 

Hendrik Willem Mesdag - Zeeschilder van de Haagse School

Geen schilder is zó verbonden met Den Haag en de kunstgeschiedenis van de stad als Hendrik Willem Mesdag (1831-1915). In opdracht van de directie van het Panorama Mesdag maakte filmmaker Robin Lutz een documentaire over Hendrik Willem Mesdag op zo’n manier dat de kijker de man leert kennen.