In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is museum Panorama Mesdag gesloten voor het publiek tot en met 1 juni 2020. Houd de website in de gaten voor de laatste informatie. Lees hier onze veel gestelde vragen.

Museum Panorama Mesdag is een plek waar, behalve het altijd indrukwekkende Panoramaschilderij, ook een veelzijdig aanbod van wisselende tentoonstellingen en presentaties te zien is. Bekijk het programma hieronder.

UITGESTELD

De tentoonstelling CANDID is vanwege de corona-maatregelen uitgesteld. We hopen u snel meer te laten weten.

In opdracht van museum Panorama Mesdag legt een collectief van vier Haagse fotografen, ieder in hun eigen stijl en techniek, de hedendaagse badplaats vast. Door hun lens worden mensen in alledaagse situaties bijzonder, onalledaags en wonderlijk in beeld gebracht. Dit levert niet alleen rauwe, nietsontziende en surrealistische portretten van mensen aan het strand op, maar ook een romantisch zicht op zee.

Het collectief, bestaande uit Giedo van der Zwan, Merel Schoneveld, Mirjam Rosa en Sandra Uittenbogaart, velt geen oordeel. De vier fotografen tonen de diversiteit van onze samenleving, waarin de foto’s – kleur of zwart-wit – voor zich spreken, met de herkenbare badplaats altijd op de achtergrond.

LEES MEER

VERWACHT

HOLE
26 september tot en met 11 oktober 2020

De Argentijnse kunstenaar Flora Reznik groef acht maanden lang iedere week een kuil in een kunstmatig strand in Den Haag en documenteerde het proces. De zware arbeid werd een performance door nieuwsgierige passanten die bleven stilstaan. Hieruit ontstonden bijzondere en intieme gesprekken die Flora Reznik eveneens heeft vastgelegd.

De eenvoudige kuil is zo een gelaagd kunstwerk geworden: het symboliseert haar persoonlijke zoektocht, het gevecht met de weerselementen en haar ervaring met publiek.

De installatie, bestaande uit een fotoserie, een video, een audio installatie en een boek, komt uit de collectie van Ger en Wilma van Dam / MALcollection.

VERWACHT

Breitners Paarden
18 oktober 2020 tot en met 28 februari 2021

George Hendrik Breitner (1857-1923) brak in 1880 door met zijn bijdrage aan Mesdags Panorama van Scheveningen: de bereden artillerie in actie. Gedurende de rest van zijn carrière zou hij paarden blijven schilderen. Juist omdat hij hun anatomie en verschillende gangen door en door kende, groeide het thema uit tot een beproefd middel om te experimenteren met compositie, kleurgebruik en lijnvoering.

In de tentoonstelling Breitners Paarden neemt museum Panorama Mesdag Breitners liefde voor deze edele dieren onder de loep. De tentoonstelling vormt een proloog op het 140-jarig bestaan van Panorama Mesdag in 2021.