Online Tickets

Hoe krijg ik toegang tot het museum?
Toegang is alleen mogelijk met een online gekocht ticket. Online tickets zijn verkrijgbaar via de website. Voor een optimale en veilige spreiding van bezoekers werken we met tijdsblokken.

Kan ik spontaan langskomen en een toegangskaartje aan de kassa kopen?
Spontaan bezoek is mogelijk, maar alleen met een ter plaatse gekocht online ticket.

Is de tentoonstelling CANDID geopend?
De tentoonstelling CANDID is geopend. Entree is inclusief bezoek aan de tentoonstelling CANDID. De tentoonstelling is vast onderdeel van de museumroute.

Pashouders

Ik heb een ledenpas, kortingspas of voucher. Moet ook een online ticket reserveren?
Pashouders dienen online te reserveren door een nulticket te ‘kopen’. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk. In het museum dienen passen te worden getoond.

Uitsluitend Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, Ooievaarspas, ICOM-pas, Vriendenpas, vouchers en ANWB tickets, kunnen worden geaccepteerd. De Hollandpas wordt momenteel niet geaccepteerd.

Persbezoek is uitsluitend mogelijk op afspraak via pr@panorama-mesdag.nl

Ik ben Vriend van MESDAG. Moet ik ook een online ticket reserveren?
Vrienden van Mesdag dienen hun vrije entree online te reserveren. Ten behoeve van optimale en veilige spreiding van bezoekers. In het museum dient het lidmaatschap te worden getoond. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk.

Combitickets

Helaas is het nu niet mogelijk combitickets te accepteren.

Tijdsblokken

Voor een optimale en veilige spreiding van bezoekers wordt gewerkt met tijdsblokken. Iedere 15 minuten kunnen we nieuwe bezoekers ontvangen. Toegang is alleen mogelijk met een online gekocht ticket.

Wat is een tijdsblok?
Door te werken met tijdsblokken kan de hoeveelheid bezoekers optimaal en veilig verspreid worden over de dag en in de museumzalen. Iedere 15 minuten kunnen we maximaal 15 bezoekers ontvangen. Iedere bezoeker loopt volgens een vaste route door het museum. Ieder tijdsblok start op het hele kwartier. Uw museumbezoek duurt maximaal 90 minuten.

Om entree en welkom soepel te stroomlijnen, verzoeken wij u vriendelijk doch nadrukkelijk 15 minuten vooraf aanwezig te zijn – niet eerder. Zo heeft u alle tijd voor de garderobe en hygiënemaatregelen. Eerder dan 15 minuten voor het gereserveerde tijdsblok kan de bezoeker geen toegang worden gegeven.

Wat zijn de tijden van de tijdsblokken?
Het museum is dagelijks geopend van 10:00 – 18.00 uur. Het eerste tijdblok start om 10:00 uur, vervolgens om 10:15, 10:30, 10:45, enzovoort. Het laatste tijdsblok start om 16:45 uur.

Per tijdsblok zijn er 15 plaatsen beschikbaar.
Het museumbezoek volgt een vaste route en duurt maximaal 90 minuten. De overige 30 minuten van uw bezoek voor horeca of museumwinkel zijn facultatief.
We vragen een ieder vriendelijk maar nadrukkelijk 15 minuten voorafgaand aan het tijdsblok aanwezig te zijn, in verband met hygiëne, garderobe en introductie.

Annuleren of ruilen tijdsblok?
Indien u een tijdsblok wilt ruilen of annuleren, kunt u contact opnemen met de Supportdesk.

Vragen?

Heeft u vragen over uw ticket? Neem contact op met: +31 (0)20 244 2877, support@globalticket.nl

Museumwinkel

Is de museumwinkel open?
De museumwinkel is geopend. We vragen u uitsluitend de producten aan te raken die u wenst te kopen. Beschermende wegwerphandschoenen zijn beschikbaar bij winkelbalie. Aankopen kunnen uitsluitend per pin worden afgerekend.

Museumcafé

Is HET MUSEUMCAFÉ open?
Het museumcafé is geopend. De indeling van het museumcafé is aangepast om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Tevens is er een ‘to go’ assortiment beschikbaar. Betalen kan uitsluitend per pin.

Publieksprogramma

Kan ik een rondleiding boeken?
Voorlopig is het boeken van een rondleiding tijdens openingstijden niet mogelijk. Voor rondleidingen op maat na sluitingstijd kunt u contact met ons opnemen via info@panorama-mesdag.nl

Zijn er cursussen, workshops, lezingen en andere publieksactiviteiten?
Momenteel onderzoeken we wat mogelijk is. We hopen weer publieksactiviteiten te kunnen aanbieden zodra de landelijke maatregelen dat toestaan. Raadpleeg de website voor actuele informatie.

Onderwijs

Is onderwijsprogramma te boeken voor volgend schooljaar?
Onderwijsaanbod is – onder voorbehoud – te boeken in ochtendblokken tussen 9:00-11:00 uur op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Kijk voor meer informatie op onze website:

Groepsbezoeken

Kan ik een groepsbezoek boeken in het museum?
We hopen weer groepsbezoeken te mogen organiseren zodra de landelijke maatregelen dat toestaan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@panorama-mesdag.nl

Ontvangsten en Evenementen

Kan ik een ontvangst of evenement boeken in het museum?
We hopen weer ontvangsten en evenementen te mogen organiseren zodra de landelijke maatregelen dat toestaan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@panorama-mesdag.nl

Overige vragen

Heeft u een andere vraag? Wij helpen graag. Neem contact met ons op via info@panorama-mesdag.nl

Regels en extra maatregelen

Kan ik het museum bezoeken als ik verkoudheidsklachten heb?
In lijn met de landelijke maatregelen wordt u bij verkoudheidsklachten of koorts verwacht thuis te blijven. Wij ontvangen u graag als u weer helemaal klachtenvrij bent. Voor het museumteam gelden dezelfde regels.

Welke hygiënemaatregelen zijn er in het museum genomen?
Voor een veilig museumbezoek wordt extra ingezet op hygiëne. Tijdens openingstijden zijn er extra schoonmaakrondes van contactpunten en aanraakoppervlakken zoals deurklinken, kranen, kluisjes, betaalautomaten en toiletten.

In het museum is op diverse plaatsen desinfecterende handgel beschikbaar. Daarnaast stellen we voor bezoekers en museumteam beschermende wegwerphandschoenen beschikbaar. De middelen zijn beschikbaar bij de entree.

Is cash betalen mogelijk?
In verband met de hygiëne verzoeken wij iedereen contactloos te betalen. Ten behoeve van ieders veiligheid is cash betalen voorlopig niet mogelijk.

Zijn mondkapjes verplicht bij het museumbezoek?
Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Het staat een ieder vrij om een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor het museumpersoneel.

Begeleiding

Als u voor een bezoek aan het museum niet zonder begeleiding kunt komen, mag uw begeleider kosteloos mee. Per betalende bezoeker mag er maar een begeleider mee. Eventuele hulphonden mogen mee het museum in. Wij verzoeken u om uw bezoek van tevoren aan te kondigen in verband met het gebruik van de traplift.

Rolstoeltoegankelijkheid

U kunt, als u afhankelijk bent van een rolstoel ook een bezoek brengen aan museum Panorama Mesdag. Wij verzoeken u om uw bezoek van tevoren aan te melden. Elektrische rolstoelen of scootmobielen kunnen niet op de traplift, u dient dus gebruik te maken van onze lichtgewicht rolstoel.

Let op: De traplift is buiten werking. Daarom is het Panorama van Scheveningen tijdelijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.