Museum tijdelijk gesloten

In verband met de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid is Museum Panorama Mesdag tijdelijk gesloten.

Plan je bezoek

Voor een bezoek aan museum Panorama Mesdag is een online ticket met tijdslot verplicht.

Online ticket(s)

 • Iedere 15 minuten kunnen we maximaal 15 bezoekers ontvangen.
 • Er wordt gewerkt met een vaste route door het museum. Deze voert ook langs de tentoonstelling CANDID. Ieder tijdsblok start op het hele kwartier. Het museumbezoek duurt maximaal 90 minuten.
 • Om ieders veiligheid te kunnen garanderen, kun je door de suppoosten worden verzocht na 15 minuten door te gaan naar de volgende zaal. Wij vragen het verzoek van de suppoosten te respecteren.
 • Wij verzoeken je vriendelijk doch nadrukkelijk 15 minuten vooraf aanwezig te zijn – niet eerder.
 • Spontaan bezoek is alleen mogelijk, met een ter plaatse gekocht online ticket.
 • Ook pashouders dienen online te reserveren door een nulticket te ‘kopen’. In het museum dienen passen te worden getoond. Het gaat uitsluitend om de Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, Ooievaarspas, ICOM-pas, Vriendenpas, vouchers en ANWB tickets, die kunnen worden geaccepteerd.
 • De Hollandpas wordt momenteel niet geaccepteerd.
 • Helaas is het nu niet mogelijk combitickets te accepteren.

In het museum

 • Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in het museum verplicht.
 • In lijn met de landelijke maatregelen wordt bij verkoudheidsklachten of koorts verwacht thuis te blijven. Wij ontvangen je graag als je weer helemaal klachtenvrij bent. Voor het museumteam gelden dezelfde regels.
 • Tijdens openingstijden zijn er extra schoonmaakrondes van contactpunten en aanraakoppervlakken zoals deurklinken, kranen, kluisjes, betaalautomaten en toiletten.
 • In het museum is op diverse plaatsen desinfecterende handgel beschikbaar. Daarnaast stellen we voor bezoekers en museumteam beschermende wegwerphandschoenen beschikbaar. De middelen zijn beschikbaar bij de entree.
 • Het museumcafé is voorlopig gesloten.
 • De museumwinkel is geopend, behalve op maandag, van 10 – 17 u. Betalen kan uitsluitend per pin.

Overige vragen

Is een mondkapje dragen verplicht?

Ja, per 1 december 2020 geldt een mondkapjesplicht in publieke ruimten. 

Wat zijn de tijden van de tijdsblokken?

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17.00 uur. Het eerste tijdblok start om 10:00 uur, vervolgens om 10:15, 10:30, 10:45, enzovoort. Het laatste tijdsblok start om 15:45 uur.

Kan ik een tijdsblok ruilen of annuleren?

Dat kan, maar neem dan even contact op met de Supportdesk: +31 (0)20 244 2877, of per mail support@globalticket.nl.

Parkeren? 

Je kunt met 20% korting parkeren in de Qpark parkeergarage ‘Mauritskade’ direct naast het museum. De kortingskaarten zijn verkrijgbaar in het museum, zolang de voorraad strekt. 

Kan ik een rondleiding boeken?

Het boeken van een exclusieve rondleiding is mogelijk – conform de geldende corona regels. Tevens zijn rondleidingen op maat mogelijk na sluitingstijd. Voor rondleidingen kun je contact met ons opnemen via info@panorama-mesdag.nl.

Kan ik een ontvangst of evenement boeken in het museum?

Voor een ontvangst op maat – conform de geldende corona regels – kun je contact met ons opnemen via info@panorama-mesdag.nl.

Is onderwijsprogramma te boeken voor volgend schooljaar?

Onderwijsaanbod is – onder voorbehoud – te boeken in ochtendblokken tussen 9:00-11:00 uur op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@panorama-mesdag.nl.

Begeleiders

Het is mogelijk dat een begeleider kosteloos met je mee kan bij een bezoek aan het museum. Per betalende bezoeker mag er een begeleider mee. Eventuele hulphonden mogen mee het museum in. Wij verzoeken je om je bezoek van tevoren te aan te melden.

Rolstoeltoegankelijkheid

Je kunt, als je afhankelijk bent van een rolstoel ook een bezoek brengen aan museum Panorama Mesdag. Wij verzoeken je om je bezoek van tevoren te aan te melden. Elektrische rolstoelen of scootmobielen kunnen niet op de traplift, je dient u dan gebruik te maken van onze lichtgewicht rolstoel.
Let op: De traplift is buiten werking. Daarom is het Panorama van Scheveningen tijdelijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via info@panorama-mesdag.nl.