Tijdschema

Het programma in het kort

Programma

Optredens, rondleidingen en nog veel meer!

Verrassing

Wie jarig is trakteert! Je bezoek start feestelijk met een leuke verrassing. Iedere bezoeker krijgt een entreeticket cadeau voor een volgend bezoek. Daarnaast kun je je laten vastleggen op een digitale ‘wall of fame’ en krijgt iedereen een aandenken mee naar huis.


Hoe klinkt een Mesdag?

Het afgelopen jaar zijn twee bijzondere muziekcomposities gemaakt, geïnspireerd op het werk van Hendrik Willem Mesdag. De meester inspireert anno 2021 nog steeds.

Rubenson

Rubenson Museum Panorama Mesdag_Art Rocks - uitsnede.jpg

Luister live op zaal naar muzikant Rubenson. Hij schreef de song Keep On Riding bij het werk Avondrood wat Mesdag schilderde in 1911, waarmee Rubenson een plaats veroverde in de landelijke finale van Art Rocks.

New European Ensemble 

New-European-Ensemble-presenteert-film-Ships-Vanishing-in-the-Horizon_nieuwe-muziek-voor-Panorama-Mesdag-still-8_1.138.1.jpg

Het New European Ensemble speelt live in de Vide van het museum. Zij maakte een modern klassieke muzikale vertaling van Mesdags Panorama, gecomponeerd door de Baskische componist Mikel Urquiza. Een inleiding wordt daarbij verzorgd door artistiek leider Emlyn Stam. Nieuwsgierig? Neem hier alvast een kijkje.


Familieprogramma

0736cd8c-015a-43f4-9700-788fe05be4d1.jpg

Het Open Huis heeft eveneens een Open Atelier. Jong en oud kunnen leren tekenen en kijken als Mesdag deed, onder leiding van de Haagse kunstenaar Hanna de Haan. Aan de hand van een transparante cilinder wordt de omgeving opgetekend.

Er is een Panorama Speurtocht en Gitte Spee leest in de museumzalen voor uit eigen werk: Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag.

Tentoonstellingen

Tijdens deze jubileumdag geven gidsen toelichtingen in de museumzalen over de twee tentoonstellingen die nu te zien zijn: